Er bestaan verschillende opties wat betreft wandelen en fietsen. 

Voor verschillende (fiets- en wandel) routes en informatie over de verschillende natuurgebieden raden we je deze site aan: Ouddorp.nl.
Naast natuurlijk de site van het Zuid-Hollands Landschap.

Wie het wandelen wil combineren met de verrekijker om op zoek te gaan naar de schat aan verschillende vogels, is een tochtje naar 'Tij' een aanrader.
Een stuk historie als leidraad van je wandeling / fietstocht kan ook uitnodigend werken om richting te geven.
Mochten er mensen zijn die nog in de kleine kinderen zitten dan is er op het park een speeltuin bij de ingang van het park. In de buurt is speeltuin de Flipjes waar je kinderen, tegen betaling, uren speelplezier kunnen beleven.

Iets sportiever? Geen probleem. Neem je MTB mee. Het is geen hele spannende route, maar erg mooi en goed geschikt voor de beginner. Ook voor de racefiets ligt er wat mooi asfalt klaar waarbij gemakkelijk diverse afstanden gemaakt kunnen worden. 
Geen zin om de fiets achterop te gooien? Met gemak kan je iets huren in de buurt. Van stadsfiets tot mountainbike, kinderfiets, elektrische fiets en/of bakfiets, tandem, alles kan. Liever iets anders? Misschien is dan een segway, lopifiets of e-scooter een idee.

verder zijn er bunkers, zeehonden, musea, pittoreske dorpjes, delta werken, een heus faunapark om te bezoeken. Er is werkelijk genoeg om te ondernemen, maar gewoon met een kop thee en een boek voor de kachel kan natuurlijk ook!